رنگ عسلهای مختلف، باتوجه به منابع اصلی شهد از سفید روشن تا سیاه متغیراست؛ بنابراین، آن چه به غلط بین عوام شایع شدهاست که عسل زنبوران مادر (یعنی جمعیت زنبور عسل با ملکه مسن) تیره و غلیظ است، اما عسل زنبوران جوان (یعنی بچه کندوها)، روشن و رقیق است، پایه علمی ندارد. به عنوان مثال:
- رنگ عسل اقاقیا، سفید روشن مانند آب است
- رنگ عسل افرا، لیمویی رنگ
- رنگ عسل اسپرس، زرد طلایی
- رنگ عسل بهار نارنج، زرد طلایی
- رنگ عسل انواع میوهها، زرد متمایل به قهوهای
- رنگ عسل شبدر سرخ، زرد تمایل به قرمز
- رنگ عسل آویشن، عقیقی و قرمز
- رنگ عسل زیرفون، زرد متمایل به سبز
- رنگ عسل جنگل های مازندران، زرد مایل به سبز
- رنگ عسل دشت مغان، زرد متمایل به قرمز
- رنگ عسل گل قاصد، زرد تیره
- رنگ عسل نارون، قهوهای
- رنگ عسل صنوبر و زبان گنجشک، سبز تیره تا سیاه
گاهی اوقات عسل را بدون آن که تصفیه کنند با موم آن میفروشند و در چنین حالتی موم در درون عسل مایع غوطه میخورد و در هنگام مصرف باید عسل را مکید و موم آن را همانند آدامس جوید، این نوع عسل برای بهبود گوارش و آلرژی و درمان سینوزیت مفید است.